Nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtés

Az előbbiekhez kapcsolódva a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) körlevélben hirdette meg idén is az immár hagyományossá vált nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtést. „Ezzel egy ősegyházi hagyományt elevenítünk fel, hiszen az I. század keresztényei a kenyértörésre hozták magukkal a szegényeknek szánt adományaikat. Az ő példájukat követve kérjük, hozzák el a szentmisékre tartósélelmiszer-felajánlásukat, és tegyék a templomban az erre kijelölt helyre. A legkisebb adománnyal is a felebaráti szeretet csodája valósul meg közöttünk” – olvasható a körlevélben.

 

„Tudjuk, hogy a katolikus családok is nehéz helyzetben vannak, és anyagi gondokkal küzdenek. Ezért nem perselygyűjtésre buzdítjuk a testvéreket, hanem arra, hogy szerény lehetőségeikhez mérten tartós élelmiszerrel járuljanak hozzá a katolikus egyház segélyakciójához.


Ezt megtehetik a jövő heti vasárnapi szentmiséken és az azt követő hétköznapokon, március 23. és 30. között. Adományaikat a Katolikus Karitász juttatja majd el a rászorulókhoz. A korábbi években meghirdetett gyűjtésünk eredményeképpen családok ezreit tudtuk segíteni azokkal a segélycsomagokkal, amelyeket a hívek adományaiból juttattunk el a rászorulókhoz. Ha ezt mindannyian megtesszük, és legalább 1 kilogrammnyi adományt hozunk a templomba, újra nagyon sok családnak tudunk segíteni az irgalmas Jézus példáját követve.

 

Telefonos adományvonalon is bekapcsolódhatunk a karitász segítőmunkájába. Ha hívjuk a 1356-os telefonszámot, hívásonként 500 forinttal segítünk.

 

Köszönjük a szegényeknek szánt adományaikat! Ferenc pápa sorai biztassanak bennünket a nagyböjti időben a megújulásra és mások megsegítésére:

 

„A Szentlélek (…) tartsa meg ezeket az elhatározásainkat, és erősítse bennünk az emberi nyomor iránti figyelmet és felelősséget, hogy könyörületessé váljunk, és gyakoroljuk az irgalmat” – zárul az MKPK körlevele.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .