Mozgó játszótérrel a falvakban

A mozgó játszótér egy játékokkal felszerelt mikrobusz, amellyel szakképzett, nagy tapasztalattal rendelkező pedagógusok érkeznek a legszegényebb településekre, hogy játszani tanítsák az ott élő gyerekeket. Statisztikai kimutatások szerint az ország több mint ötszáz településén éves szinten egyetlen gyermekeknek szóló rendezvény sincs, nincsenek közösségi terek és alkalmak, de még egy játszótér sem várja a legkisebbeket.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat első mozgó játszótere augusztus végén a sellyei kistérségben indult útjára. Az első járművet és annak felszerelését a húszéves SPAR Magyarország Kft. ajándékozta a Máltai Szeretetszolgálatnak. A jármű menetrend szerint járja sorra a sellyei kistérség harmincöt települését, és havonta újrakezdi körét. Van, ahol a polgármesteri hivatal udvarán, van, ahol a téren állítják fel a játékokat. A játszótér felállítása, illetve szétszerelése mindössze negyedórát vesz igénybe. A kicsik körében a felfújható ugrálóvár a legnépszerűbb, de a tizenévesek is megtalálják az őket érdeklő játékokat. A járművel érkező pedagógusok közben egyszerű játékok készítésére tanítják az érdeklődőket, s közösségformáló programokba vonják be a résztvevőket, hogy a játszótér távozása után se maradjanak magukra, és értékes elfoglaltsággal tölthessék idejüket.

Az idén huszadik alkalommal megrendezett budavári borfesztivál szerdai zárórendezvényén Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke „Máltai Jótékonysági Pont” címet adományozott a szervező Magyar Szőlő és Borkultúra Nonprofit Kft.-nek, a jótékonysági borárveréseknek köszönhetően megvalósult karitatív programok elismeréseként. Ezt a hivatalos elismerést a szegénység elleni küzdelmet hosszú időn át eredményesen támogató szervezetek kaphatják meg.

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .