Most nem pénzt, hanem imádságot gyűjt a Máltai Szeretetszolgálat

Keresztényeket és nem keresztényeket egyaránt arra kérnek, fejezzék ki együttérzésüket azokkal, akik a háborútól és következményeitől szenvednek. Az alábbiakban Kozma Imrének, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnökének felhívását közöljük.

Kedves Testvérek!
A Közel-Keleten a véres összecsapások a mindennapok részévé váltak. A keresztények számának csökkenése kétségbeejtő méreteket öltött az elmúlt évek során. Szíriában a keresztények fele eltűnt, Irakban a helyzet ennél is drasztikusabb.
Ha ez a folyamat nem áll meg, akkor a kereszténység véglegesen eltűnik ott és onnan, ahol a bölcsője ringott.
2018 adventjén a Magyar Máltai Szeretetszolgálat országos kampányt indít, amelynek címe: Imádkozókat toborozunk és imákat gyűjtünk. Kérjük, nyíljék imára minél több ajak, és írják le támogató gondolataikat, imáikat. Néhány sort vagy akár csak egyetlen szót. Küldjék el nekünk üzeneteiket, és mi vállaljuk, hogy átadjuk azokat a szíriai Damaszkusztól harminc kilométerre található, a Feldarabolt Szent Jakabról elnevezett Mar Jakub-kolostor elöljárójának.
Fejezzék ki együttérzésüket, hiszen minden magyar nem lehet tevékeny részese egy karitatív segélynyújtási akciónak, de imádságban, jókívánságban, lelki cselekedetekben lehetőségünk van rá, mi több, ez kötelességünk is.
Mutassuk meg újra, hogy Magyarországnak van a legnagyobb szíve!
Kampányunkban fényképkiállítást is szervezünk. Elsőként Budapesten, de vándorkiállítás céljával. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat saját szíriai anyagából válogat, ott végzett munkánkat bemutatjuk az érdeklődőknek. A kampányhoz honlap, közösségi elemek, valamint széles körű médianyilvánosság társul.

*

Az imádságokat és az üzeneteket írásban vagy videóüzenet formájában a következő címre küldhetik: imadsagotkerunk@maltai.hu, a gyűjtésről bővebben a www.sziria.maltai.hu oldalon olvashatnak. Az imagyűjtéshez kapcsolódóan a Magyar Máltai Szeretetszolgálat fotókiállítást rendez a budapesti Szent István-bazilika lovagtermében. A tárlat, amelynek megnyitója december 17-én 16.30-kor kezdődik, 2019 februárjáig lesz látogatható.

Forrás és fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .