Mobiltelefonos alkalmazáson is elérhető a katolikus rádió

Fotó: Thaler Tamás

 

„Az Egyház fő küldetése, hogy hirdesse az örömhírt. Ehhez a megfelelő forma mellett azokat a módokat is meg kell teremteni, amelyek segítségével az üzenet el is jut az emberekhez” – ismertette a rádió feladatait Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök, a Magyar Katolikus Rádió vezérigazgatója.
Napjainkban azt tapasztaljuk, hogy az emberek nagy része szinte semmit nem tud az Egyházról, vagy tévesek a vele kapcsolatos ismeretei. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia azért hozta létre a katolikus rádiót, hogy minél több emberhez és minél pontosabban jusson el a keresztény üzenet. A rádió a hittartalom bemutatása mellett az Egyház társadalmi tanításából eredő világlátást képviseli. Műsoraival a rádió a magyar nyelv értékeit is szeretné megőrizni. A Magyar Katolikus Rádió most olyan eszközt hozott létre, mely el fogja juttatni üzenetét mindenhova, ahol eddig a rádió adását nem lehetett fogni.
Szikora József főszerkesztő hozzátette, hogy az Egyház mindig is innovatív volt. A Szentírás tanúsága szerint már Szent Pál is „újdonságot” mondott azoknak, akik ellátogattak az athéni Areopagoszra. A rádió célja továbbra is az, hogy Jézus Krisztus evangéliumát eljuttassa az emberekhez – mondta Szikora József.
Radetzky András vezérigazgató-helyettes a mobilapplikációt bemutatva elmondta, céljuk az volt, hogy a rádió sugárzásának földrajzi korlátait leküzdjék. A kutatások azt mutatják, hogy a rádióhallgatási szokásokban a jövőben nagy szerepet kap a mobiltelefon.
Az új applikáció működik Android és iOS rendszeren is, ingyenesen letölthető a Google Play és az App Store áruházból. Az alkalmazáson hallgatható a rádió adása, olvasható a műsorújság, de az e-mail-címmel, Facebook- vagy ­Google-fiókkal regisztráló felhasználók más szolgáltatásokat is elérhetnek. A kilenc tematikus zenecsatorna folyamatosan hallgatható, kívánság szerint be lehet állítani, hogy a híreknél automatikusan átkapcsoljon az élő adásra. A következő gombok segítségével elérhető a rádió webboltja, olvashatjuk a rádió híreit és a „napi alleluja” üzenetet, de meghallgatható a napi szentmise is. A tervek szerint az alkalmazást a jövőben bővíteni és fejleszteni fogják.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .