Mit vár az új évtől?

Az adventi várakozásra „felelő” karácsony után pár nappal már tele vagyunk újabb várakozásokkal. Kezdődik egy új év – nem is nagyon biztató kilátásokkal. Annál fontosabb tisztáznunk: mit is várunk ettől az esztendőtől? – Ezzel a kérdéssel szólítottunk meg többeket az esztendőforduló napjaiban.

Tolcsvay Béla zeneszerző, előadóművész

Bízom abban, hogy végre kitör a lelkiismeret forradalma. Ezt önmagunkban kell elkezdeni, megindítani és folytatni, nem pedig másoktól várni sorsunk szerencsésre fordulását. Bele kellene néznünk a tükörbe, olyan szemmel, hogy valóban önmagunkat lássuk: mindenki belülről, hitében, lelkében újuljon meg! Nézzünk föl az égre, mert igenis süt a nap! Nem véletlenül kíván a magyar nép egymásnak „jó napot”. S ha ezt ki tudjuk mondani a köszöntés eredeti tartalmával, a szeretet egyetemes és magyar nyelvén, akkor hiszek abban, jól alakul idei esztendőnk. A szeretet energiája nem kerül pénzbe, s ha erre mindannyian rájövünk, akkor semmiféle fegyver, a rossznak semmiféle praktikája nem fordítható ellenünk. Akkor nem lehet semmiféle megosztással szembeállítani egymással az embereket. Fogjunk tehát össze, s ha segítünk magunkon, az Isten is megsegít!

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .