Mit ígért Lionel Messi a Szűzanyának?

Messi egy, a vébére való felkészülés keretében játszott barátságos mérkőzés előtt beszélt tervéről egy újságírónak. A Barcelona 10-es számú játékosa, aki Argentína nemzeti válogatottjában is kulcsszerepet játszik, ígéretet tett a Szűzanyának, hogy ha hazája nyeri meg a futball-világbajnokságot, gyalogosan keresi fel a San Nicolás-i Rózsafüzér Királynője-kegyhelyet. A riporter kérdésére a labdarúgó azt is kifejtette, miért éppen erre a helyre esett a választása: ez a kegyhely a szülővárosa közelében található, ráadásul ő és a zarándokhely szinte „egy időben születtek” és „együtt nőttek fel”.
Messi ígéretéhez csapattársa, Sergio Agüero is csatlakozott, aki az aggodalmak hallatán elárulta, hogy nem Buenos Airesből indulva kívánja megtenni a távot, hanem Messi szülőházától. Amikor megtudta, hogy ez mindössze ötven kilométert jelent, hozzátette: inkább futni fog.
A San Nicolás-i Rózsafüzér Királynője-kegyhely néhány évtizede jött létre: a kultusz alapjául szolgáló Mária-jelenések 1983-ban kezdődtek, négy évvel azelőtt, hogy Lionel Messi megszületett a közeli Rosarióban. A jelenések azt követően történtek, hogy San Nicolásban számos családnál világítani kezdtek a rózsafüzérek. 1983. szeptember 25-én Szűz Mária arra kért egy helyi asszonyt, hogy keressen meg egy Mária-szobrot, amelyet korábban a pápa megáldott, ám később megfeledkeztek róla, és egy félreeső helyre került. A jelenésre kísértetiesen hasonlító szobrot a San Nicolás-i székesegyház harangtornyában találták meg.
A kegyhelyet huszonnyolc évvel ezelőtt kezdték kiépíteni a San Nicolás-i püspökség támogatásával és az idelátogató zarándokok adományaiból. A szentély, amely 2014-ben készült el, ma Argentína egyik legnépszerűbb búcsújáró helye: évente több ezren keresik fel az ország különböző településeiről gyalogosan, lóháton és motorkerékpárral. A legtöbb zarándok szeptember 25-e körül érkezik ide.
Az oroszországi labdarúgó-világbajnokság döntőjét július 15-én játsszák. San Nicolásban kíváncsian várhatják, felbukkan-e a kegyhelynél szeptember 25-én Lionel Messi…

Fordította: Benke Zsuzsa
Forrás és fotó: Aleteia

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .