Ministránstalálkozó Veszprémben

A találkozó szentmisével kezdődött, melynek főcelebránsa Márfi Gyula érsek volt.
A szentbeszédet Tál Zoltán hivatásgondozási és ministránsreferens lelkipásztor tartotta. Feltette a kérdést a gyerekeknek: kit szolgálnak, amikor ministrálnak, a papot vagy a Jóistent? Hangoztatta: a pap szolgálatán keresztül a ministránsok a Jóistent szolgálják, és fontos tudniuk azt is, hogy a szentmisén szolgálnak, nem pedig szerepelnek.
A mise után a ministránsok kispapok által szervezett akadályversenyen vettek részt. A különböző településekről érkező gyerekek a játékos feladatok során ismerkedtek, beszélgettek egymással. Az egyes állomásokon próbára tehették tudásukat és ügyességüket, különösen népszerű volt a kötélhúzás és az ugrálóvár. A főpásztor és a gyerekek számára egyaránt nagy örömet jelentett, hogy együtt pingpongozhattak (képünkön).
A főiskolán, a szemináriumban és az intézmények udvarán megrendezett akadályversenyen papok, kispapok, főiskolások és a Szaléziánum munkatársai is részt vettek.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .