Minden ember Isten remekműve

Az egyházmegye életében minden évben várva várt pillanat a diakónus- és papszentelés. Az elmúlt években sajnos nem kerülhetett sor erre, de a Szombathelyi Egyházmegyében élő hívek kitartóan imádkoztak új hivatásokért és a szemináriumokban tanuló papnövendékekért.
Székely János megyéspüspök június 15-én diakónussá szentelte Bóka Balázst. Szentbeszédében a főpásztor az Apostolok cselekedeteiben olvasott részre utalva hangsúlyozta: akit a Szentlélek formál, azt az emberek felismerik. Meglátják, hogy ugyanattól az Istentől való, aki az ő szívüket is alakítja. Megismerik az Istentől küldött Pásztor hangját, és általa rátalálnak Isten békéjére.
Milyenné akar formálni minket a Szentlélek? – tette fel a kérdést Székely János. Az evangéliumban azt olvassuk, az Emberfia nem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem, hogy ő szolgáljon. Így a Szentlélek is a szolga Krisztushoz, az önmagát odaadó Istenhez akar hasonlóvá alakítani minket.
„Szolgája lehetsz az igazságnak, amikor a kereszt balga bölcsességét hirdeted; szolgája lehetsz az embereknek azzal, hogy meglátod bennük Isten tiszteletet érdemlő remekművét. Önmagad odaadását, önzetlenséget, a szeretet útját keresd a szolgálatodban” – adta útravalóul az újonnan szentelt diakónusnak Székely János.
A szertartás végén köszöntötték az egyházmegye jubiláns papjait: Honti Imre szentelésének 65., Schneller János 60., Tüske József 50., Görbe László, Haller László, Horváth István Sándor és Schauermann János pedig 25. évfordulóját ünnepli az idén.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .