Mézeskalács város

Akik részt vesznek a játékban, már lefoglalták a „telküket”, és ezekben a napokban éppen álmaik mézeskalács házát tervezik. Az elkészített házikókból hat-hét óra leforgása alatt építik fel a várost a budapesti Bálnában. Amikor minden épület a helyére kerül, kivilágítják a mesébe is beillő alkotást.


A szervezők társasági művészetnek is nevezik e nem mindennapi, szívet melengető és kreativitásra ösztönző akciót. Általa a résztvevők megismerhetik egymást, és az egyik legnagyobb kincset is megkapják: a közös alkotás örömét. A kezdeményezés egyébként a budapesti József Attila-lakótelep közösségben gondolkodó lakóinak fejéből pattant ki. Országos méretűvé (hiszen idén már nem csak a fővárosiak foglalhatnak telket a mézeskalács városban) az utóbbi években vált.

A mézeskalács város tervének megvalósulásához a szervezők támogatók jelentkezését is várták. Róluk köztereket, hidakat, utcákat fognak elnevezni e különleges településen. Nem kizárt, hogy valaki szobrot is kap, természetesen mézeskalácsból.

A várost, amelyben nem csak a gyerekek, de talán még mi, felnőttek is szívesen laknánk, december 16. és 31. között csodálhatják meg a látogatók a Bálnában.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .