Menjetek és hirdessétek!

Először egy baráti társaságban merült fel a találkozó ötlete, melyet tettek követtek, s a következő év szeptemberében a fertőszéplaki Szent Miklós-templom megtelt zenélő, Istenről közösségben tanúságot tevő fiatalokkal. A szervezők már a kezdetektől fogva érezték az Úr áldását kezdeményezésükön: az előzetes meghirdetéskor tapasztalat híján nem tudták pontosan, hány embert szólítottak meg, ám amikor a találkozó reggelén egyre csak gyűltek a vendégek, Csornáról pedig egy fiatalokkal teli, nagy busz kanyarodott be, az minden várakozásukat felülmúlta. A találkozó mottójának – Menjetek és hirdessétek! (Mt 28,19) – megfelelően minden évben más helyszínen rendezik meg az összejövetelt, mely a részt vevő énekkarok előadásaiból, közös szeretetvendégségből, baráti és szakmai eszmecseréből, valamint egy ünnepélyes zárómiséből áll, melyen a meghívott zenészek közösen szolgálnak. Az elmúlt egy évtized során Lövőn, Hegykőn, Sopronban, Csornán, Fertőszentmiklóson és Kapuváron megtartott találkozókon szentmisét mutatott be többek között Ternyák Csaba egri érsek, Pápai Lajos győri, Udvardy György pécsi és Veres András szombathelyi megyés püspök, Bíró László tábori püspök és Palánki Ferenc egri segédpüspök.


Horváth Imre kiemelte, hogy szeretettel várnak mindenkit, aki kedvet érez e műfaj művelése vagy hallgatása iránt. Kifejtette, a találkozó több célt valósít meg: egyrészt fejlődési lehetőséget nyújt (kották cseréje, kapcsolatok kialakítása, a szabályos zenei szolgálat megismerése és a DVD-felvétel, amely kívülről adja vissza zenénket, ezáltal korrigálási lehetőséget ad); másrészt megerősít a hitünkben, erőt ad, folyamatosan megújulásra ösztönöz.

 

Az idei találkozóról szólva Horváth Imre megemlítette, hogy a kerek évfordulót elsősorban hálaadással és egy minden eddiginél nagyobb szabású találkozóval ünneplik meg. A 11 órakor kezdődő megnyitó után a templom közelében felállított szabadtéri színpadon fellép többek között a soproni Gyertek Ifjak Krisztushoz, Gégény István és barátai (Győr), a csornai Gyertyaláng ének- és zenekar, a győri Szentlélek-templom ifjúsági zenekara, a hegykői Szent Mihály-templom zenekara, Pipó József dalszerző és énekes, a Szalók Band és természetesen a házigazda, a Misericordias, valamint a nemrég alakult Spiritus együttes. Az ünnepi zárómisét – melynek zenei szolgálatát a szervezők felkérésére Sillye Jenő vezeti majd – Cserháti Ferenc, a külföldi magyarok lelkipásztori ellátásával megbízott esztergom–budapesti segédpüspök mutatja be.

Horváth Imre hangsúlyozta: csak hálát adhatnak az Úrnak az elmúlt tíz évért, köszönetet mondanak mindazoknak, akik az elmúlt időkben segítették őket, és kérik a Jóistent, hogy a következő tíz évben is adjon erőt és lelkesedést szolgálatukhoz.

Győri Egyházmegye

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .