Megújult a tatabányai Fő tér

A Fő tér múlt vasárnapi avatása előtt szombaton lelkes szülői-rokoni társaság gyülekezett a kis katolikus oktatási intézményben, hogy Turzáné Pap Erika igazgató hívó szavára ők is kivegyék a részüket a nyári karbantartásból. Hagyomány ez már az iskolában, s azon túl, hogy a kalákázással csökkenteni lehet a költségeket, lelki ráadásként az itt eleve jellemző családias jelleg, az együvé tartozás érzésének erősítésére is kiváló alkalom a közös munka.


– A városi önkormányzat szervezésében rendszeresen pályázni lehet önkéntes alapon megvalósítható feladatok támogatására. Mi mindig élünk ezzel a lehetőséggel. Vagyis alkalomadtán bátran megszólíthatjuk az idejáró gyerekek hozzátartozóit, ha tennivaló akad a házunk táján – mondta el érdeklődésünkre az igazgató.

A mostani fejlesztés története azután ökumenikus jelleget öltött, amikor hozzátette: idén a tatai református gimnázium hagyományos szülők-nevelők bálján az ő családjuk nyerte a tombola fődíját, ami ezúttal egy kerttervezési és -építési szolgáltatás volt. A nyereményt felajánlották a Szent Margit Iskola javára.

A térkövek a Fő tér felújításának hajrájában, július közepe táján érkeztek meg az intézménybe. A kertépítést felajánló – és az intézményt a város „Kéz a kézben” elnevezésű mecénásprogramja keretében „örökbe fogadó” – cég munkatársai alig két-három hét alatt elvégezték a rájuk bízott munkát. Végül az idejáró gyerekek rokonain volt a sor, hogy minden valóban megszépülve várja a gyerekeket a tanévnyitón.

– Az elmúlt években igyekeztünk minden tekintetben – a környezet alakításával és szellemi értelemben egyaránt – minél jobban kidomborítani iskolánk katolikus jellegét. Épültünk, szépültünk – mondta el mindezek kapcsán Nagy László bánhidai plébános, a jubiláló iskola püspöki megbízottja. – A jövőnk Európa és Magyarország sorsának, mindenkori lelkiállapotának függvénye, de azon leszünk, hogy a kívánatos, a külvilágra is ható átalakulás, a fejlődés folyamatos legyen.

Ribáry Zoltán

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .