Megújult a polányi iskolakápolna

 

Nikli Zsolt gamási plébános hét helyen hirdeti az örömhírt, s a polányi hívekkel együtt végtelenül boldog, hogy a hit évében megújulhatott a Szent Márton nevét viselő kápolna, amelyet november 18-án a környékbeli papok gyűrűjében áldott meg Balás Béla megyés püspök. A főpásztor arra az evangéliumi részre utalva, amely a végső napokat említi, egyebek mellett elmondta: nem félelmet keltő sorok ezek, nem kell tőlük megijedni, hiszen minden egyes megtérés hazaérkezés.
Az ünnepi szentmisén a főpásztor elismerően szólt a felújítás kezdeményezőiről és a kivitelezésről, majd megáldotta a kápolnát. Mint azt az orgonán közreműködő Nikli Zsolt plébánostól megtudtuk: a több millió forintos rekonstrukció során – amelyet már régen eltervezett az egyházközség – megerősítették a megsüllyedt falakat, kicserélték a nyílászárókat, az aljzatot, s teljesen megújult a szentély is.

A kápolnát szolid gipszstukkók, stációképek, szobrok díszítik. A felújításnak köszönhetően valóban hívogató lett e hely, ahol kéthetente találkozhat egymással az istenkereső ember és az emberkereső Isten.

Fotó: Hegedüs György

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .