Megújult a munkácsi egyházmegye honlapja

II. János Pál pápa 1993-ban augusztus 14-én választotta le Kárpátalját a Szatmári Egyházmegye területéről, és létrehozta a Kárpátaljai Apostoli Kormányzóságot, melynek 1995-ben lett Majnek Antal, a nagyszőlősi ferences misszió vezetője a segédpüspöke, majd helynöke. 2002-ben a pápa a kormányzóságot egyházmegyei rangra emelte, így megalapította a munkácsi latin szertartású egyházmegyét, élére Majnek Antalt nevezte ki megyéspüspöknek.
A 25 éves évfordulóra elkészült az egyházmegye új honlapja. A könnyen áttekinthető, letisztult felület fejlécében találjuk a menüsort, benne többek között az Egyházmegye rovatban az egyházmegye és a székesegyház történetét, a Püspöki Hivatal elérhetőségeit, a papi szenátus tagjait, tanácsokat és bizottságokat. A Felépítés rovatban találunk információkat a lelkipásztorokról, papnövendékekről, plébániákról, rendházakról és intézményekről.
A főoldalon olvashatjuk az egyházmegye híreit és felhívásait, lejjebb pedig a Tanúságtételek és az Életvédelem rovat írásait. A főoldal legalsó nagyobb egységében a környezetvédelemmel, a migráció kérdéseivel és a Szent Mártonnal foglalkozó anya­gokat gyűjtik egybe. ­Tours-i Szent Márton az egyházmegye védőszentje, erről tanúskodik a finom rajzolatú logó is.
Kis ablakban való megnyitás esetén a menüsor úgynevezett hamburgermenüként jelenik meg (három vízszintes csík a fejlécben).
A jobb hasábban, a keresősáv alatt miserendkereső opciót találunk, valamint kisebb alrovatokat, köztük az ökológiai írásokat és imádságokat.

A Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye honlapjának címe: http://munkacs-diocese.org. Facebook-oldaluk: https://www.facebook.com/ munkacs.diocese/

Forrás és fotó: Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .