Megnyílt a krakkói Ifjúsági Világtalálkozó magyar honlapja

Krakkóban rendezik meg 2016. július 25. és 31. között a következő Ifjúsági Világtalálkozót. A világ katolikus ifjúságának legnagyobb rendezvényére több millió fiatalt, köztük több ezer magyart várnak a szervezők. A közelmúltban nyílt meg a krakkói világtalálkozó magyar nyelvű honlapja, amelynek célja, hogy miközben tájékoztatást ad a találkozóról a magyar résztvevőknek, segítséget nyújtson a lelki felkészülésben a fiatalok, az egyházközségeink és közösségeink számára.
Ferenc pápa meghívása arra ösztönzi a fiatalokat, hogy hitüket megosszák egymással, együtt ünnepeljék, és közösen gondolkozzanak azon a témán, amelyet a pápa minden ifjúsági világtalálkozó előtt meghirdet. A krakkói találkozó esetében ez a központi téma az irgalmasság. Ferenc pápa a találkozás fókuszába a nyolc boldogságból vett mottót állítja: „Boldogok az irgalmasok, mert ők irgalmat nyernek.” (Mt 5,7)
Az ifjúsági világtalálkozók programjának csúcspontja mindig a pápával való találkozás, a vele való közös imádság áll – nem lesz ez másképp Krakkóban sem, ahol július 28-án fogadják majd a fiatalok a városba érkező, velük zarándokló Ferenc pápát.
A most megnyílt honlapon az érdeklődők tájékozódhatnak a krakkói Ifjúsági Világtalálkozó programjáról, a kiutazás lehetőségeiről, az induló csoportokról – legyenek azok akár egyházmegyék, akár szerzetesrendek, lelkiségi mozgalmak által szervezettek –, a lengyel és a magyar szervezők híreiről, emellett a weboldal segítséget kíván nyújtani a világtalálkozóra való lelki felkészülésben is.
A magyar fiatalok 2016 márciusától jelentkezhetnek a találkozóra a magyar regisztrációs rendszerben, amely szintén a most megnyílt weboldalról lesz elérhető.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .