Meglepetésünnep

Bíró püspök – az egyik fő szervező találó kifejezésével – a családpasztoráció apostolaként évtizedek óta Jézus szeretetének erejével erősíti a keresztény ifjúságot és a családokat, a csecsemőktől az aggastyánokig.

 

 

Bíró László püspök számos lelkiségi mozgalom és rendezvény részeseként folyamatosan a hívek rendelkezésére áll.

 

A szentmisét követően az egybegyűltek a lelkes szervezőknek köszönhetően a kecskeméti Szent Család-plébánia vendégeként költhették el ebédjüket, és az ünnepelttel beszélgetve tölthettek el egy órát. A kecskeméti hívek mellett sokan érkeztek a püspök szülővárosából, Szekszárdról is, de képviseltették magukat a bencés diáktársak és a pécsiek is, akiknek Bíró László megköszönte, hogy papot neveltek belőle.


Sok fiatal jött a ma is Bíró László lelkivezetésével működő budapesti Csütörtöki Csoportból és társközösségeiből. Jelen voltak a Magyar Katolikus Családegyesület tagjai, valamint családreferens házaspárok és papok, a Házas hétvége, családos lelkiségi mozgalmak és a katonai ordinariátus képviselői is.
Mindez a Szentlélek sugallatára, a szeretet tapintatával szervezett meglepetésként alakulhatott ilyen szépen, számos odaadó önkéntes munkájának és a több száz titoktartó résztvevőnek köszönhetően. A meglepetésünnep szervezésére létrehozott internetes oldal hamarosan állandó evangelizációs fórummá alakul, s foglalataként működik majd mindazon elmélkedéseknek, gondolatoknak, üzeneteknek és szentbeszédeknek, amelyeket Bíró püspök eddigi szolgálata során írt vagy mondott annak érdekében, hogy közelebb vigye Krisztushoz a híveket.

 

 

A weboldal minden érdeklődő számára elérhető a velederted.net vagy a tecumprote.hu címeken, melyek Bíró atya püspöki jelmondatára utalnak: Veled, érted (Tecum pro te). A honlap valamennyi leendő látogatóját erre az életprogramra emlékezteti és hívja: Krisztussal, Krisztusért élni, cselekedni.

 

Sz. T./Sz. Á.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .