Megkezdődtek a tavaszi bérmálások

Megerősödve képesek lesznek a nagykorú keresztény életre. A székesfehérvári egyházmegye Törvénykönyvének 77. §-a kimondja: Arra is gondot kell fordítani, hogy a megbérmáltak maradjanak meg a plébánia közösségében, folytassák felnőtt módon hitük megismerését, és ebből a hitből táplálkozó keresztény életet éljenek, amit segít az egyházközségi csoportokba való bekapcsolódás.

Idén a székesfehérvári püspökség ősi zarándokhelyén bérmált először Spányi Antal püspök. Bodajk szent kútjának forrásáról a török idők után feljegyezték, hogy csodálatosképpen hétévenként elapadt, majd újra felfakadt. Gyógyító erőt tulajdonítottak neki. Itt épült fel a Segítő Boldogasszony tiszteletére szentelt templom 1728-42 között. Bodajkot a legrégibb magyar búcsújáró helyként tartják számon. A hagyományok szerint többször is elzarándokolt ide Szent István és Szent Imre is, de járt itt Szent Gellért és Szent László király is.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .