Megkezdődtek a tavaszi bérmálások

Megerősödve képesek lesznek a nagykorú keresztény életre. A székesfehérvári egyházmegye Törvénykönyvének 77. §-a kimondja: Arra is gondot kell fordítani, hogy a megbérmáltak maradjanak meg a plébánia közösségében, folytassák felnőtt módon hitük megismerését, és ebből a hitből táplálkozó keresztény életet éljenek, amit segít az egyházközségi csoportokba való bekapcsolódás.

Idén a székesfehérvári püspökség ősi zarándokhelyén bérmált először Spányi Antal püspök. Bodajk szent kútjának forrásáról a török idők után feljegyezték, hogy csodálatosképpen hétévenként elapadt, majd újra felfakadt. Gyógyító erőt tulajdonítottak neki. Itt épült fel a Segítő Boldogasszony tiszteletére szentelt templom 1728-42 között. Bodajkot a legrégibb magyar búcsújáró helyként tartják számon. A hagyományok szerint többször is elzarándokolt ide Szent István és Szent Imre is, de járt itt Szent Gellért és Szent László király is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..