Meggyilkolták a cibakházi plébánost

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint W. Renátó Zoltán szeptember 10-én az éjszakai órákban anyagi haszonszerzés céljából ment el az idős férfi otthonába, megölte, majd áldozata gépkocsijával elmenekült. A tettes beismerő vallomást tett, a Szolnoki Járásbíróság elrendelte előzetes letartóztatását.

Szarvas András plébános, nyugalmazott esperes 1940-ben született Nógrád községben. Gimnáziumi tanulmányait az esztergomi ferenceseknél végezte. Vácott szentelték pappá 1964-ben. 1979. július 1-jétől szolgált Cibakházán. 1987 és 1994 között a szolnoki kerület esperese volt. Jövőre lett volna aranymisés.


Szeptember 11-én este virrasztást tartottak, melyen többek között Máthé György, a Váci egyházmegye szolnoki kerületének esperese szólt a megrendült hívekhez. Cibakházán most sokan úgy érzik, valóban atyjukat veszítették el a plébános halálával.

Máthé György az MTI-nek elmondta, hogy az áldozat „egyszerűen és szerényen élt, hivatása teljesítése közben sikerült mindenkivel megszerettetnie magát. Sokat segített a szegény sorsúakon, a nehéz anyagi helyzetben lévők hozzátartozóit nemritkán ingyen temette el.”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.