Megáldották a Szamaritánus Szolgálat épületét

Fotó: Bölönyi Gabriella

 

A találkozón megjelenteket Pálfay Gellért, a szolgálat igazgatója köszöntötte, majd az evangélium felolvasása után Marton Zsolt beszédet mondott az irgalmas szeretetről. A főpásztor hangsúlyozta, Jézus nem osztott parancsokat tanítványainak, csak egyet­lenegyszer, amikor megparancsolta a szeretetet. „A parancsra nem lehet visszakérdezni, hanem végre kell hajtani – hangsúlyozta Marton Zsolt, majd föltette a kérdést: – Hogyan lehet parancsra szeretni? A választ akaratunkban és a Krisztus-követésben találjuk meg. Azt kell tennünk, amit Jézus tenne a helyünkben. Ez sokszor szenvedéssel és áldozatvállalással jár, de ilyen a jézusi szeretet, és ebben van az ő ereje. Az érzelmi szeretet egy további ajándék” – fogalmazott a főpásztor, majd megáldotta a szolgálat kibővített épületét, és Isten áldását kérte az ott dolgozókra, valamint a gondozottakra.
Pálfay Gellért igazgató ezután röviden bemutatta a szolgálat sokszínű tevékenységét, kiemelve, hogy tizennégy intézmény fenntartását látják el, amelyekben tízféle – szociális, egészségügyi és gyermekvédelmi feladatkörökhöz tartozó – szolgáltatást látnak el, közel négyszázan. Mint mondta, a szolgálatot 2014-ben azzal a céllal alapították, hogy ellássa a korábban az egyházmegye által működtetett szociális és gyermekvédelmi intézmények fenntartói feladatait és új szolgáltatásokat biztosítson, emellett pedig gondoskodjon az intézmények szakmai és pénzügyi felügyeletéről. Hangsúlyozta: munkájukhoz sok szeretetre, irgalomra és a Jóisten által adott erőre van szükség.
Az igazgató beszéde után a szamaritánus szolgálat intézményeinek vezetői is bemutatták tevékenységüket, majd kötetlen beszélgetés során megosztották a tapasztalataikat a főpásztorral és egymással. A találkozó szeretetvendégséggel ért véget.

Forrás: Váci Egyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .