Márton Áron püspök nyomdokain

Immár kilencedik alkalommal rendezték meg az „Isten szolgája Márton Áron püspök nyomdokain” elnevezésű zarándoklatot, melynek során a főpásztor életének főbb helyszíneit keresték fel a résztvevők április 25. és 27. között.
A háromnapos zarándokút Erdély püspöke életének főbb állomásait érintette: a csíksomlyói kegytemplomtól indulva meglátogatták szülőfaluját, Csíkszentdomokost, innen útjuk a börtönévek leghírhedtebb helyszínére, Máramarosszigetre, majd a püspökszentelés helyszínére, Kolozsvárra és a püspöki székhelyre, Gyulafehérvárra vezetett.
A zarándokbusz első állomásán, Csíkdánfalván Bara Ferenc főesperes, Márton Áron utolsó titkára tanúságtételét, személyes élményeit osztotta meg a hívekkel. Ma már csak ketten élnek azok közül, akik jelen voltak a püspök halálakor, s tanúskodhatnak a történtekről. 1980. szeptember 29-én, háromnegyed kilenckor, miközben másodikat harangoztak a Szent Mihály-napi búcsúra, püspöki rezidenciáján meghalt Áron püspök. A székesegyház búcsúünnepén „elvesztettünk egy földi atyát, de atyát kaptunk az égben” – fogalmazott Bara Ferenc.

Forrás: Gyulafehérvári római katolikus egyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .