Máriabesnyő mindig ünnepel

A vasárnapot 9 órakor rózsafüzér nyitja, a 10 órakor kezdődő szabadtéri ünnepi szentmisét idén Székely János esztergom-budapesti segédpüspök mutatja be. (A szeptember 5-én és 6-án sorra kerülő Kisboldogasszony-nagybúcsút koronázó szertartást Erdő Péter bíboros, prímás fogja celebrálni.)
Gáspár István, a kegytemplom plébánosa elmondta: szeretnék, ha a kétszázötven éve megtalált csodálatos kis kegyszobrot őrző búcsújáró hely jubileuma, a közelgő két Mária-ünnep alkalmat adna arra, hogy a hívekben mindinkább „helyre kerüljön” és letisztuljon a Szűzanya tiszteletének lényege és jelentősége. A Máriabesnyő spirituális közegét, történetét bemutató kisfilmet szombat délutántól, a zarándokok érkezésétől folyamatosan vetítik az altemplomban. Közel egy éve nyitotta meg kapuit a Mária Múzeum, amely ugyancsak nonstop várja az érdeklődőket ezeken a hétvégéken. A vasárnap délutáni litániáig, a zarándokok búcsúztatásáig pedig idegenvezetés keretében szívesen körbevezetik mindazokat, akik szeretnék jobban megismerni hazánk egyik legjelentősebb kegyhelyét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..