Mária-út a Művészetek Völgyében

Lelkesedésüket átadták az érdeklődőknek is. Olyan emberek fedezték fel a zarándoklás értékeit, akik más esetben lehet, hogy elmentek volna egy ilyen lehetőség mellett. A saját kultúra, az egységtudat és a kereszténységgel szorosan összefonódó magyarság mind olyan értékek, amelyek a még hangsúlyosabbá és mélyebben megélhetővé válnak a zarándoklás során. A stand látogatói közül sokan már most várják a legközelebbi rendezvényünket, az augusztus 16-án induló 1Úton Nemzetközi Zarándoknapot, ahol egy nap alatt ízelítőt kaphatnak a zarándoklás csodájából. Vendégeink figyelmesen hallgatták előadásainkat a Balatonalmádi és Sümeg közötti szakasz fejlesztéséről, és érdeklődtek az itt tervezett újításokról, például a Felsőörsön kialakítandó zarándokszállásról vagy a Nemesvámoson épülő új templomról, amelyben helyet kap majd a Mária Út és Mária Kegyhely Információs pont.

 A Kapolcson töltött idő közel hozta egymáshoz a gyakornokcsapat tagjait is, akikkel most a megszokottól eltérő közegben tölthettük együtt az időt, és közelebbről is megismerhettük egymást. Külön öröm volt, hogy akadtak olyanok, akik még nem jártak a Művészetek Völgyében, így meglátogathatták a rendezvényeket, belekóstolhattak a népművészet és hagyományaink ízes világába. Az Éltető Völgy munkatársai kiváló hátteret biztosítottak a részvételhez, ezzel is elősegítve, hogy minél több emberhez eljuthasson a zarándoklás híre. Ezúton köszönjük a szervezőknek, az Éltető Völgynek, a Mária Rádiónak és a Mária Út Egyesületnek a lehetőséget, hogy részt vehettünk ebben a tíznapos színes, üdítő forgatagban.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .