Magyarországi programok, egységben Rióval

A pécsi ifjúsági fesztiválon a különböző lelkiségi mozgalmak és szerzetesközösségek sokszínű programmal várják a résztvevőket: lesz ismerkedés a közösségi élettel és a karizmákkal, liturgikus tánc, gregorián ének, fórumok, dicsőítések, közbenjáró imádság, személyes beszélgetések és számos alkalom a gyónásra. Az esti programok sorából kiemelkedik a Ladik Keresztény Könnyűzenei Fesztivál, valamint a százötven fő bevonásával készülő Ifjúsági Passió. A Nyitott Templomok Éjszakáján taizéi ima, huszonnégy órás szentségimádás, a pálos romoknál hagyományos latin zsolozsma, valamint éjszakai imádságos zarándoklat várja a fiatalokat. Szombat estétől virrasztás, majd hajnaltól ünneplés lesz – a riói világtalálkozó programjához igazodva.

A HungaRio tematikájában követi a riói fesztivál főbb pontjait. Egy Rióban, illetve egy Pécsett tartózkodó magyar például ugyanúgy Szomjúság a reménységre, szomjúság Istenre; Krisztus tanítványának lenni; Misszionáriusnak lenni: „Menjetek!” címmel hallhat majd katekézist. A riói eseményeket, illetve a Brazíliában tartózkodó magyarok bejelentkezéseit kivetítőn kísérhetik figyelemmel a pécsi találkozó résztvevői.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .