Magyar Máltai Szeretetszolgálat

 

A máltai szeretetszolgálat emblémájával nemrégiben forgalomba hozott szeretetsütikben Szent Ágoston, Kalkuttai Teréz anya és Kozma Imre, a szervezet elnöke gondolatait találják a vásárlók. A sütik a Coffeshop Company és a PQS étteremhálózat üzleteiben kaphatók. Megvásárlásukkal a vevők a szeretetszolgálatot támogatják, amely például rászoruló emberek ezreinek ad enni népkonyháiban, teajáratain és az ország számos pontján működtetett intézményeiben.

 

Jótanácsok az otthon ápoláshoz

 

Az idős emberek, ellátásra szoruló betegek otthoni ápolását segítő, laikusoknak szóló ismeretanyagot állított össze a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

 

A szeretetszolgálat számos programot indított annak érdekében, hogy az idős emberek a lehető legtovább élhessenek saját otthonukban. Ezt a célt szolgálta korábban a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás magyarországi meghonosítása, valamint a ház belső akadálymentesítését támogató idősbarát lakásprogram bevezetése. A sort egy praktikus ismereteket közvetítő honlap létrehozásával folytatja a karitatív szervezet.


 

A WebNővér oldalon szakemberek ajánlásait, az otthoni ápolásra vonatkozó jótanácsokat, szakmai ismereteket gyűjtöttek össze. Az ingyenesen felkereshető www.webnover.hu honlapon közel ötven, ápolási-gondozási feladatokat bemutató oktatófilmet találnak a látogatók. A honlap egyedülálló információs bázisként szolgál: az érdeklődők a gondozás helyéhez legközelebbi gyógyszertárakat, betegszállító szolgálatokat, háziorvosokat, valamint számos más fontos intézményt és szolgáltatást is könnyen megkereshetnek a segítségével

 

A WebNővér ezenfelül gondozási és jogi kérdésekben is tanáccsal szolgál. Végül, de nem utolsósorban táplálkozási tanácsok, betegségcsoportokhoz rendelt diéták és receptek részletes leírása is elérhető itt, mivel a helyes táplálkozás a gyógyulás elengedhetetlen feltétele. A WebNővér a máltai szeretetszolgálat hétéves munkájának eredménye. Tesztelése már megtörtént, frissítése, tökéletesítése folyamatosan zajlik. A projekt megvalósítását az Európai Unió Central Europe programja tette lehetővé, amelynek HELPS elnevezésű projektjében a szeretetszolgálat is részt vesz. A pályázati támogatás segítségével a weboldal kulcsfelületei hét további európai nyelven is elérhetők lesznek.

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .