Lombardi nyíltan a médiareformról

Megbízatása lejártával megválik a Vatikáni Rádió főigazgatói tisztétől Federico Lombardi jezsuita, de továbbra is a szentszék szóvivője marad. A rádió olasz szerkesztősége interjút készített a távozó főigazgatóval. Lombardi sajnálja, hogy mivel több feladata lett, nem lehetett olyan gyakran munkatársai körében, mint korábban. Ám otthona a Vatikánban mindig a Vatikáni Rádió maradt.
„Az elmúlt időszakban sokat beszéltek arról, hogy a rádió költséges, ám a gazdaságosabb működtetés ezen a téren már régen elkezdődött. 2003 óta folyamatos a racionalizálás, de senkit nem bocsátottak el. Lombardi hozzátette: nem szabad azzal áltatniuk magukat, hogy sokkal többet tehetnek sokkal kevesebb anyagi ráfordítással. A kommunikáció sokba kerül, a tájékoztatás költséges, így ebbe továbbra is be kell fektetni, ha nem akarja a reform túl szűk ketrecbe kényszeríteni magát.”
Lombardi úgy véli, hogy azt a gazdagságot, amit a Vatikáni Rádió jelent, meg kell őrizni, mert gazdaságossági célzatú megnyirbálása jelentősen szegényebbé tenné a vatikáni kommunikációt. „A munkatársak hatalmas utat tettek meg a régi módszerektől az új technológia irányában, nagy szakmai tapasztalattal és odaadással. Háromszáz képzett emberről van szó, akik továbbra is folytatni szeretnék szolgálatukat, és ezt mindenképpen értékelni kell.”

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..