Lombardi nyíltan a médiareformról

Megbízatása lejártával megválik a Vatikáni Rádió főigazgatói tisztétől Federico Lombardi jezsuita, de továbbra is a szentszék szóvivője marad. A rádió olasz szerkesztősége interjút készített a távozó főigazgatóval. Lombardi sajnálja, hogy mivel több feladata lett, nem lehetett olyan gyakran munkatársai körében, mint korábban. Ám otthona a Vatikánban mindig a Vatikáni Rádió maradt.
„Az elmúlt időszakban sokat beszéltek arról, hogy a rádió költséges, ám a gazdaságosabb működtetés ezen a téren már régen elkezdődött. 2003 óta folyamatos a racionalizálás, de senkit nem bocsátottak el. Lombardi hozzátette: nem szabad azzal áltatniuk magukat, hogy sokkal többet tehetnek sokkal kevesebb anyagi ráfordítással. A kommunikáció sokba kerül, a tájékoztatás költséges, így ebbe továbbra is be kell fektetni, ha nem akarja a reform túl szűk ketrecbe kényszeríteni magát.”
Lombardi úgy véli, hogy azt a gazdagságot, amit a Vatikáni Rádió jelent, meg kell őrizni, mert gazdaságossági célzatú megnyirbálása jelentősen szegényebbé tenné a vatikáni kommunikációt. „A munkatársak hatalmas utat tettek meg a régi módszerektől az új technológia irányában, nagy szakmai tapasztalattal és odaadással. Háromszáz képzett emberről van szó, akik továbbra is folytatni szeretnék szolgálatukat, és ezt mindenképpen értékelni kell.”

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .