Levél a fogvatartottakhoz

Ferenc pápa április 25-én közzétett üzenetében válaszolt a fogvatartottak levelére. Megköszönte kedves soraikat, és arról biztosította őket, hogy gyakran gondol arra, hogyan élnek a börtönben.
„Amint azt leveletekben hangsúlyoztátok, az irgalmasság szentévében élünk, melyben akartam, hogy legyen egy jubileumi napjuk a fogva­tartottaknak, és ebből az alkalomból lelkileg közösségben leszek veletek a közös imádságban. Kedveseim, ti olyan tapasztalatot éltek, amelyben az idő látszólag megáll, és úgy tűnik, mintha soha nem érne véget. De az igazi időt nem az órával mérik. Az idő igazi mértékét úgy hívják, hogy remény. Éppen ezért óhajtom, hogy mindenki tartsa égve a hit reményének lámpását, hogy megvilágítsa az életeteket.
Nyissátok meg hát a szívetek ajtaját Krisztusnak, mert éppen Krisztus lesz az, aki megfordítja a helyzeteteket! Krisztussal minden lehetséges! Miközben megáldalak benneteket, családtagjaitokat és szeretteiteket, de mindenekelőtt gyermekeiteket, majd pedig don Franco börtönlelkészt, aki segít benneteket a Velletri körzeti büntetés-végrehajtási intézetben, kérem, hogy imádkozzatok értem!” – fogalmazott levelében a pápa.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .