Létünkben vagyunk papok…

A zsúfolásig megtelt, százéves jubileumát ünneplő templomban megtartott szertartáson Bálint testvér szülein, testvérein, rokonain, rendtársain, paptestvérein, valamint a meghívott vendégeken kívül számos, a templomi közösséghez tartozó hívő, barát és ismerős is részt vett. Isten különleges módon érinti meg azokat, akiket később magához hív.

Ezt az érintést Nagy Bálint már kora gyermekkorában megérezhette. Azon túl, hogy ministránsként rendszeresen részt vett a szentmiséken, otthon néha eljátszotta a szertartásokat. Kisgyermekkorától megvolt és fokozatosan mélyült benne az Isten iránti szeretet és az egyházhoz való ragaszkodás. A Mária utcai templomban nemcsak a hittel találkozott, hanem a cserkészet által mély közösségi tapasztalatokat is szerzett.

Az esztergomi ferenceseknél töltött középiskolai évek után, 1997-ben lépett be a jezsuita noviciátusba. Fogadalomtétele után Németországban folytatott filozófiai tanulmányokat, majd nevelőként a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégiumban dolgozott. Kétéves szolgálata nagyon sok pedagógiai tapasztalatot, élményt jelentett számára. A gyakorlati időszak után Budapesten, a Sapientia-főiskolán folytatta teológiai tanulmányait. 2008-ban szentelték diakónussá. Jelenleg az USA-ban, a teológiai és pedagógiai tudományokban fejleszti tovább ismereteit.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .