Lelkipásztor és rádiós újságíró

Az olaszországi magyarok lelkészeként töltött évek után, 1965 áprilisában a Caritas Internationalis főtitkárhelyettesévé nevezték ki. A német karitásszal 1976-ban kötött szerződés lejárta után, 1983-ban lett rádiós pap, de mindig megmaradt lelkipásztornak is. 1990-ben a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia kérésére elvállalta a Magyar Karitász újraszervezését, amelyet 1945-ben szüntetett meg a kommunista kormányzat. Tíz éve dolgozott itthon.

1999-ben pápai prelátus lett, 2001-ben megkapta a Magyar Köztársaság tisztikeresztjét. Haláláig részt vett a külföldi magyar lelkipásztori munkában előadások, lelkinapok tartásával. Idén nyáron elszenvedett súlyos autóbalesetéből már nem épült fel.

Erdő Péter bíboros, prímás mint a nyugat-európai magyar egyházközségek kiemelkedő egyéniségére emlékezett meg róla részvétnyilvánításában, és értékes munkásságáért hálát adott a Mindenhatónak.

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .