Legyetek Jézus szíve és karja!

 

Amikor Rio de Janeiróra gondolunk, az első kép, ami eszünkbe jut, a Megváltó Krisztus hatalmas szobra, amely a tengerparti öbölben épült brazil metropolisz felett magasodik. Éppen a hitnek ez a monumentális jelképe mutatja meg a követendő utat a fiataloknak, akik a találkozón részt vesznek. A Corcovadón emelkedő szobor azt jelzi, hogy Jézus szívének szeretete kivétel nélkül mindenki felé nyitott, szélesre tárt karjai pedig mindenkihez el kívánnak érni.

A pápa ezért arra buzdítja a fiatalokat, hogy legyenek Jézus szíve és karja, tanúskodjanak szeretetéről. Legyenek a szeretet és a befogadás új misszionáriusai, új evangelizálók a globalizált világban, amelynek nem a materializmusra, hanem a szeretetre kell épülnie.

„Isten megismertetése a legértékesebb ajándék, amelyet másoknak adhattok, különösen ma, amikor sok fiatalnak szüksége van a »hit világosságára «” – olvassuk a pápai üzenetben.

A szentatya az internetet és a mobilitást emeli ki a missziós tevékenység két fontos területeként. A fiatalokra hárul a feladat, hogy evangelizáljanak a „digitális földrészen”, bölcsen használva az internetet. A második terület a mobilitás, mivel a mai fiatalok egyre többet utaznak tanulás, munka vagy szórakozás céljából. Számottevő továbbá az elvándorlás is. Mindezek a jelenségek gondviselésszerű alkalmak az evangélium hirdetésére.

A pápa szól azokról a fiatalokról is, akik a világ egyes részein a vallásszabadság hiánya miatt nem tanúskodhatnak nyilvánosan Krisztusba vetett hitükről.

Üzenete végén az egyházfő arra emlékezteti a fiatalokat: ahhoz, hogy szilárdan megmaradjanak keresztény hitvallásukban, szükségük van az egyházra. „Mindig a keresztény közösség tagjaiként kínáljuk fel tanúságtételünket, és küldetésünket az egyházban megélt szeretetközösség tegye termékennyé” – fogalmaz XVI. Benedek pápa a Rio de Janeiró-i ifjúsági világtalálkozóra írt üzenetében.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .