Legyenek áldottak az édesanyák!

A hívő emberek másképp látják az anyai hivatást, mint a világ, amely az anyaság bensőségességét laboratóriumi kérdéssé silányítja. Akik vállalják a magzati élet pusztítását, ezzel Isten teremtőerejét csúfolják meg. A megfogant élet az örökkévalóságra hivatott! Ma a valódi értéket a világ kidobja, meg akarja szüntetni, s múló értékrendet présel a helyére. Ezért a mai fiatal lányokat sok kísértés és próbatétel éri” – mondta Takács Nándor nyugalmazott székesfehérvári megyés püspök augusztus 29-én, a Keresztény Édesanyák Szent Mónika Közösségének országos találkozóján, a Lehel téri Szent Margit-templomban.
A püspök – aki maga is tízgyermekes családból származik – arról beszélt, hogy az örökkévalóságba sem aranyat, sem gyémántot nem vihetünk magunkkal, de a legértékesebbet – gyermekünket, aki szentté válhat – át tudjuk adni Istennek. Aki elfogadja az életet, Isten végső, megdicsőült országában növeli a „lakosok” számát. Szent Mónikában olyan példaképet tisztelhetünk, aki nemcsak biológiai, hanem lelki anyasággal is büszkélkedhet, mert Isten megdicsőítette az ő anyaságát. Legyen áldott minden édesanya, hogy az ország ne néptelenedjen el, hanem egy boldogabb, szebb jövő felé tartson! – fejezte be beszédét Takács Nándor. „Mostanában sokféle „másságot” el kellene fogadni, de a mi másságunkat nem akarják elfogadni. Jézust is bántások érték, ami kereszthalállal végződött, de mi bízunk benne, és bátran vállaljuk ezt” – hallhattuk Nényei Gáborné hétgyermekes édesanyától. Róna Gábor jezsuita atya, a közösség lelkivezetőjének bejelentését nagy örömmel fogadták, miszerint július elején a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia jóváhagyta a Szent Mónika közösség szabályzatát. Ezzel a püspöki kar hivatalosan elismerte, hogy a mozgalom Istentől származik, hiszen az elmúlt tizenkét év alatt sok jó gyümölcsöt termett. „Számtalan édesanyának nyújtott a közösség segítséget, amire manapság nagy szükség van, amikor a családot oly sok támadás éri. Feladatunk, hogy minél több édesanya halljon rólunk, s csatlakozzon hozzánk, mert meg kell menteni a magyar családokat” – mondta Róna Gábor. A közösség várja minden érdeklődő jelentkezését a szentmonika@freemail.hu címen, valamint a www.szentmonika.hu oldalon megtekinthető a közösség szabályzata.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .