Látás ajándékba

Évek óta tartó hagyomány, hogy a látás hónapjában a máltai szeretetszolgálat szemüveget készít hajléktalan embereknek. Ezt a kezdeményezést a karitatív szervezet három évvel ezelőtt kiterjesztette a magyarországi szegregátumokra, azokra a zárkózott életet folytató nyomortelepekre is, melyeket rendszeresen felkeres a szeretetszolgálat Nemzetközi Missziós Önkéntes Orvoscsoportja.


A vizsgálatok során kiderült, hogy a legszegényebb családok gyermekei akkor sem hordanak szemüveget, ha szükségük volna rá. A szemészeti szakvizsgálatok arra hívták fel a figyelmet, hogy az érintett gyerekek közül tízből kettőnél visszafordíthatatlan látáskárosodást eredményezett a szemüveg hiánya, nem egy gyereknek mindjárt ötdioptriás vagy annál is erősebb szemüveget kellett csináltatni. A máltai szeretetszolgálat ennek ismeretében indította el a Látás ajándékba! akcióját, melynek során eddig csaknem kétezer-ötszáz szemüveget készíttetett rászoruló családok gyermekeinek és nincstelen felnőtteknek. A gyerekek szemüvegeire gyűltek a felajánlások az idei jótékonysági borárverésen is.

Október 16-án a főváros budai oldalán élő hajléktalan emberek újabb csoportja vehette át szemüvegét. Az érintettek között van olyan ember, akinek tizenhat dioptriás szemüvegét egyedi eljárással kellett elkészíteni, mert ilyen erősségű lencséket nem gyártanak.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .