Las Vegas-i merénylet

Fotó: News.va

 

Magyar idő szerint október 2-án, hétfőn reggel, helyi idő szerint vasárnap éjjel egy az­óta azonosított hatvannégy éves férfi tüzet nyitott egy Las Vegas-i szálloda (Mandalay Bay) 32. emeletéről. Automata fegyverével a Route 91 Harvest fesztivál közönségét vette célba. A mészárlásnak 59 halálos áldozata van, 527 sebesültet kórházban ápolnak. Sok elhunytat még nem sikerült azonosítani.
Ferenc pápa a történtek után részvéttáviratot küldött Las Vegas püspökének, Joseph Anthony Pepének. Úgy fogalmazott, mélyen elszomorította a városban történt tragédia. Imádkozik a sebesültekért és mindazokért, akik életüket vesztették a támadásban, s mindannyiukat a mindenható Isten irgalmas szeretetébe ajánlja. A Szentatya lelki közelségét fejezte ki mindazoknak, akiket ez az értelmetlen erőszak érintett, és elismeréssel nyilatkozott a rendőrség és az elsősegélynyújtók erőfeszítéseiről.
Las Vegas püspöke nyilatkozatban ítélte el a mészárlást. A Szentatyához hasonlóan ő is imádkozik a sebesültekért és az elhunytakért, valamint az orvosokért, az ápolókért és az elsősegélynyújtókért, akik bátran és önfeláldozóan segítettek sokaknak. Bátorítást nyerünk azokból a történetekből, amelyek a válság idején egymásnak nyújtott segítségről szólnak. Arra kaptunk meghívást, hogy legyünk modern kori irgalmas szamaritánusok. Las Vegasban és világszerte továbbra is imádkozunk mindenkiért, akik életét erőszakcselekmények árnyékolják be. Az őrangyalok emléknapján mindenkit arra hívunk, hogy csatlakozzon a város Őr­angyalok-székesegyházában a különféle felekezetek közös imájához, amely a gyógyulásért és az erőszak felszámolásáért szól – fogalmazott üzenetében a Las Vegas-i püspök.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .