Kút, amelyből sokan merítenek

Nagy prófétai személyisége közel száz év távlatából is élő, tanítása életre váltható – mondta Varga Erika, a Schönstatti családmozgalom tagja, a Mária musical szervezője. Magyarországon Gódány Róbert és Rita ötgyermekes házaspáron keresztül, Tilmann Beller atya segítségével honosodott meg és az évek folyamán mély gyökeret vert a schönstatti lelkiség. Tilmann atya „kutat ásni” jött Magyarországra, hallhattuk a jubileumi év záró zsinatán, s ez oly jól sikerült, hogy mostanra sokan isznak e kút vizéből.

Kapcsolatok építésével, beszélgetésekkel, házaspárok találkozásával növekedett huszonöt év alatt terebélyes fává a kis csemete, mely annak idején három házaspárral indult, és mostanra több száz család adhat hálát a lelki kincsekért. Mindezért a sok jóért, amit a negyedszázad alatt kapott a schönstatt-család, 2007-2008 októberéig jubileumi évet ünnepeltek, melynek keretén belül felszentelték Óbudaváron az új lelkiségi központot, plakátpályázatot hirdettek a családi élet szépségének kifejezésére.

Elbúcsúztak a huszonöt évig köztük és értük dolgozó papi vezetőjüktől, Tilmann Beller atyától, aki idén Pro Caritate Christiana-díjban részesült a magyar egyházért, a családok megújulásáért végzett fáradhatatlan munkájáért. Kentenich atya halálának negyvenedik évfordulóján, szeptember 15-én az alapító életéből vetélkedőt szervezett a schönstatti családakadémia, pedagógiájáról továbbképzést is indítottak a családakadémiát végzett házaspároknak. Tilmann atya a szerzője annak a Mária című musicalnek, mely egy korszerű, fiatalok számára is lelkesítő Mária-képet tár elénk, és amelyet most, a jubileumi év tiszteletére – Beller atyának ajándékul – ad elő a schönstatt-ifjúság. A darab bemutatója – melyben mintegy hetven fiatal szerepel – november 8-án, 17 órakor és november 9-én, 15 órakor lesz Budapesten, a Szent Margit Gimnáziumban. A zenét Alois Lugitsch, osztrák schönstatti édesapa és zeneiskola- igazgató szerezte, magyarra Guld Veronika fordította. A musical zenei vezetője Fülep Márk fuvolaművész, koreográfusa Hegyi Benjamin, díszletét és jelmezeit Lantos Enikő készítette. Rendező Jelencsik Mátyás, Mária szerepét Hegyi Bernadett alakítja. A musical próbái során a fiatalok megélhették, hogy Mária nevelőjükké válik a mindennapokban, ahogy a musicalben elhangzik: „Mária velünk van, és egy nagy célt tűz elénk, hogy ne csak beszéljünk – megtegyük azt, mit Isten súg felénk.” A darabot az országban több helyen előadják a jövő év folyamán.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .