Különleges árvácskák

A Floral Dance fajtasorban találunk fehér, foltos közepű virágokat, amelyek nevető arcra emlékeztetnek. De vannak bohókás megjelenésű fajták is a szivárvány majd minden színében, a lángvöröstől a hűvös, kék árnyalatokig.

Az Icequeen (Jegkiralynő) sorozat sárga virágok sokaságát bontogatja, es mindegyiknek a középen sötétbarna szem látható. Más színekben is találkozhatunk velük. Az Universal fajtasor egyik gyönyörű tagja a kajszibarack színű, kerek szirmú változat, es ennek is sok színvariációja kapható.


A télen virágzó árvácskák kétéves növények, ami azt jelenti, hogy a nyáron vetett magokból a következő év télen es tavaszán már virágzó növényeink vannak. A nyáron virágzó fajtákat kora tavasszal vessük el. A magokat tartalmazó tasakot vetés előtt tegyük két hétre a hűtőszekrény zöldségtartójába. A hidegkezelésnek az az előnye, hogy a magvak hamarabb (két-három hét alatt) es jobb aranyban csiráznak. Ezután töltsünk meg egy cserepet vagy vetőládat nyirkos palántafölddel, es ritkásan szórjuk ki a magokat. Szitáljunk rá két-három milliméter földet, es öntözzük meg, majd tegyük a vetőedényt félárnyékos helyre.

Amikor a palánták felcseperedtek es megerősödtek, kis ültetőlapáttal egyenként emeljük ki a töveket, es telepítsük azokat végleges napsütötte helyükre a kerti agyasba vagy az erkélyládába, egymástól tizenöt–húsz centiméteres távolságra. Használjunk tápanyagban gazdag, tőzeggel dúsított virágföldet, es a növekedés során kéthetente tápoldattal is öntözzük meg a növényeket, ettől kiteljesednek a színek, es nagyobb virágok fejlődnek.

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .