Külldjön egy hírt, egy fotót!

Örültünk az ilyen jellegű megkeresésnek, ám két problémára is figyelnünk kellett.     Az első csupán annyi, hogy szeretnénk minél több egyházközségi eseményről hírt adni, a másik pedig az elküldött fotók és a csatolt információk minőségével volt kapcsolatos.

Az első problémát mi tudjuk megoldani úgy, hogy meghirdetjük minden kedves Olvasónknak, elsősorban persze a plébánián dolgozó sajtómunkatársaknak: küldjenek be az egyházközség életét bemutató fotókat és a hozzájuk tartozó rövid információt az egyhazihirek@ t-online.hu e-mail címre. A már eddig is nagy számban érkező ilyen jellegű levelek miatt nem ígérjük, hogy minden plébániai hír bekerül lapunkba, de a legérdekesebb események, a legszebb fotók közt válogatva szeretnénk hétről hétre közülük párat megjelentetni. A minden vasárnap éjfélig megérkező levelek közt tudunk úgy válogatni, hogy az a következő lapszámunkban esetleg megjelenhet.

A másik problémát kedves Olvasóink tudják orvosolni. Sok esetben nem túl jó, esetleg közölhetetlen fotók érkeznek, néha nagyon hiányos információkkal. Ahhoz, hogy közölhető legyen egy fotó, technikai feltételeknek is meg kell felelniük. Ezek közül a legfontosabb, hogy a kép éles legyen, a terjedelme pedig körülbelül 1 MB. Szeretnénk, ha az, amit ábrázol, kifejezné az esemény lényegét. (Például: ha a karitász vasárnap vásárt rendezett a szentmisék előtt és után, nem az oltárnál állókról készült fotókat várjuk.) Az is fontos szempont, hogy a fényképen ne mindenki háttal álljon, így az emberek arca helyett a hátuk látszódjon, ne legyen a legfontosabb szereplők feje félig levágva a képen, ne legyen a fotó túl sötét, de túl világos se, s a színek hasonlítsanak a valóságoshoz.

Kérésünk másik része, hogy terjedelmi okok miatt rövid, de sok információt mellékeljenek a fotóhoz. Hol, mikor, mi történt, mit, kit ábrázol a fotó, milyen eseményhez kapcsolódik.

Tapasztalatunk szerint nagyon sok felvétel készül miséken. Nem a legjobb átváltoztatáskor „csattogni” a géppel, nem a legillőbb áldozáskor lefényképezni az embereket. Természetesen vannak olyan esetek, amikor a szentmiséről készült fotó a legjobb, de az aranymisés plébános köszöntésekor, egy ajándék átadásakor „különlegesebb” fotó készülhet, mint a szentmise alatt.

Röviden összefoglalva tehát várjuk minden plébániáról a helyi események rövid leírását, jól sikerült képekkel, amelyek lapunkban közölhetőek. A várhatóan nagy számban érkező hírek miatt kérjük, senki ne sértődjön meg, ha a beküldött fotó, hír mégsem jelenik meg.

 

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .