Küldetésed van

A templom új burkolatokat, padlófűtést, korszerű hangosítást, gyóntatószobát és hirdetőfalat kapott, illetve felújították a padokat és a mellékhelyiséget.
Prédikációjában Varga László az evangelizációról beszélt: „A kereszténység nem erővel, hanem vonzással növekszik. Olyan életet kell élnetek, amely örömötök és szeretetetek által másokat is az Egyházhoz vonz, Krisztushoz vezet. Ehhez először is szeretni kell az embereket.”
„Evangelizálni nagyon egyszerű – nem a másik ember gondjaira, bajaira, szenvedéseire vagy örömeire mozduló, érző szív. Már az is csodálatos ajándék, ha megtanultok belülről fakadó örömmel mosolyogni. Mindenki szívében ott a derű, mert ott a Szentlélek. Ennek ellenére úgy lebetonozzuk bajainkkal, gondjainkkal, aggódásainkkal, hogy nem tud a felszínre törni. Ha rámosolyogtok a másikra, akkor terjed az evangélium, mert vissza fognak mosolyogni rátok az emberek” – fogalmazott beszédében Varga László püspök.

Forrás és fotó: Kaposvári Egyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .