Küldetésben járunk

Vízkereszt Slachta Margit testvér egyik legkedvesebb ünnepe volt. Minden évben ezen a napon tartották az általa alapított Keresztény Női Tábor évnyitó seregszemléjét, amelyen beszámoltak az elmúlt év eredményeiről, és meghirdették az új év programját. A gondviselés úgy határozott, hogy ez a nap legyen Margit testvér égi születésnapja is: 1974. január 6-án lépett át az örökkévalóságba.
A társaság számára ma is nagy ünnep ez a nap. A nővérek ilyenkor kültagokkal, barátokkal és családtagokkal együtt adnak hálát az alapítóért, a tőle kapott küldetés meg­annyi kincséért és az elmúlt kilencvenöt év kegyelmeiért.
Az ünnepi szentmisét ezen a napon Kránitz Mihály atya mutatta be, majd előadásában hangsúlyozta Margit testvér művének aktualitását, az apostoli küldetés fontosságát, különös tekintettel a jelen kihívásaira. Délután mini­kon­ferenciát tartottak, amely színes válogatást adott a testvérek sokféle szolgálatából a családterápiától kezdve a teremtésvédelmen át az evangelizációig. A napot ünnepélyes zsolozsma zárta.

Forrás és fotó:
Szociális Testvérek Társasága

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .