Kukoricalabirintus

Tavaly a település rotundájának sziluettjét és motívumait rejtették el a tengeri közé. Idén a labirintus központi figurája a garabonciás, de a madártávlatból szemlélődők egy felhőt és egy holdsarlót is felfedezhetnek a kukoricatáblában. A garabonciás egyébként a magyar népi hitvilág természetfeletti erejű személyeinek egyike. Alakjában keverednek a pogány európai, a középkori keresztény és a pogány magyar hitvilág egyes elemei. Őt lehet majd megtalálni az öthektáros kukoricaföld útvesztőjében, amelynek ki- és bejárata között 1,8 kilométert tehetünk meg. Persze, ha eltévedünk, akkor ennél hosszabb táv is várhat ránk.


A labirintust három nap alatt nyolc ember készítette el, kapa és mérőszalag segítségével vágták be a másfél méter széles utcákat a silókukoricába. A figurákat zsákutcák, hurkok és útkereszteződések veszik körül, megnehezítve a kijutást. A kukorica magassága két és fél méter, a látogató így csak a kék eget és a zöld „falat” látja. A betakarításig, a tervek szerint augusztus 11-éig látogatható útvesztő péntekenként és szombatonként éjszaka is bejárható – ekkor tanácsos zseblámpával közlekedni a kalandos úton. A labirintusnál – ahova szombatonként lovas kocsis fogattal is el lehet jutni – programok is várják a vendégeket. Szerveznek kézműves foglalkozásokat, csillagászati és solymászbemutatót, de a látogatók megismerhetik a község műemlékeit és a faluban dolgozó kismestereket is.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .