Közösségi szolgálat a máltaiaknál

Ez a feltétel első alkalommal a 2016-ban érettségizőket érinti. Az előírás miatt az iskolák a most kilencedik és tizedik osztályba járó tanulóik számára keresnek lehetőséget a közösségi szolgálat teljesítésére. A máltai szeretetszolgálat kijelölt programjaiba a fővárosban eddig ezeregyszázötven középiskolás kapcsolódott be.


A tizenöt–tizenhét éves tanulók a szeretetszolgálat szakembereinek felügyelete mellett többféle feladatot is ellátnak. Részt vesznek a bentlakásos intézmények közösségi programjaiban, együtt tanulnak és játszanak a családok átmeneti otthonában élő gyerekekkel, bekapcsolódnak az idősek otthonában rendezett délutáni elfoglaltságokba, amelyek az idős emberek mentális állapotának javítását szolgálják, s ezenfelül rendszeresen látogatják a lábadozó hajléktalan betegeket is. Hétről hétre számos diák fordul meg a Magyar Máltai Szeretetszolgálat budapesti játszóterein és játszóházaiban, ahol nagyrészt rászoruló vagy nehéz körülmények között élő családok gyerekeivel találkoznak. Diákok készítik a hét minden napján közlekedő teajárat szendvicseit, és ők szolgálják ki vacsorával a teajáratra várakozó hajléktalan embereket. Több százan iratkoztak fel az Adni öröm! karácsonyi adománygyűjtő akcióban való részvételre is.

 

A főváros mellett számos más városban is értékes együttműködés alakult ki a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi szervezetei és a középiskolák között.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .