A közösségeket ünnepelték Pécsett pünkösdhétfőn

Fotó: Loósz Róbert

 

Az ünnep szentmisével kezdődött, amelyen Udvardy György pécsi megyés püspök a Szentlélek ajándékainak közösségépítő erejéről beszélt. Az Egyház születésének ünnepéhez kapcsolódva a főpásztor a következőket mondta: „Megkapjuk Krisztus lelkét. Így Jézus nem különbözik tőlünk. Nem csupán életvezetési és erkölcsi szabályokat ad, de átadja az Atyával való kapcsolatot is. Ezzel teremti meg az Egyház közösségét.”A szentmise után a Dóm téren felállított színpadon bemutatkoztak a komlói Szent Bernadett-óvoda és a siklósi Szent Imre Katolikus Általános Iskola néptáncosai. Iváncsits Tamás és barátai zenés áhítatra hívták a közönséget, a mohácsi Boldog Gizella-iskola tanulói pedig színdarabbal készültek. A tánc közösségformáló erejét közvetítette a horvát népi táncház. A színpadi bemutatók sora a Betánia közösség dicsőítésével zárult.
Sokan jelentkeztek az ingyenes tárlatvezetésre, amelyen a látogatók a püspöki palotát és a székesegyházat járhatták be. Az utóbbi helyszínen Kajtár Edvárd, a székesegyház plébánosa tartott liturgikus vezetést.
Az évente megszervezett találkozó célja, hogy az egyházmegye területén működő közösségek megismerjék egymás tevékenységét, és feltáruljanak előttük az együttműködés lehetséges területei.

Forrás: Pécsi egyházmegye

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .