Közel-Kelet

A Muszlim Testvérek pártja készül ugyanis a hatalom megragadására, amely a saria vallási jogrendszert vezetné be, aminek hatására a keresztények másodrendű állampolgárokká válnának. Az Asszad-kormányzat harminc éve alatt a keresztények helyzete elfogadható volt, mert az aleviták viszonylag toleráns muzulmán kisebbsége volt hatalmon. (KAP)

Iraki bűnténysorozat

Két keresztény férfit öltek meg október elején az észak-iraki Kirkuk városában, mindkettőjüket lelőtték. A keresztények és intézményeik ellen elkövetett bűncselekmények száma rohamosan növekszik a kilencszázezer lakosú városban. Augusztus 15-én ortodox templomban robbant bomba, augusztus 2-án katolikus templomot ért bombatámadás, amelynek következtében tizenöt ember súlyosan sérült, ugyanazon a napon a presbiteriánus templom közelében autó alá helyezett pokolgépet hatástalanítottak. A helyi és a nemzeti hatóságok egyaránt képtelenek megelőzni a bűntényeket. (KAP)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .