Közel-Kelet

 Rendőrök vigyáznak a jeruzsáleumi buszokra

Kétéves megszakítás után rendőri felügyelet mellett indul újra a buszközlekedés a jeruzsálemi ultraortodox zsidó Meá Seárim negyedben. A forgalmat szélsőségesek folyamatos támadásai miatt kellett leállítani. Egy zsidó csoport kövekkel és palackokkal dobálta a menetrend szerinti járatokat, a kerekeket kilyukasztották, mert nők és férfiak együtt használják a járműveket, és a reklámokat is kifogásolhatónak tartották. Korábban már megpróbálták újraindítani a közlekedést, ám hamar feladták a próbálkozást. Most azonban bíznak a rendőri védelemben, noha a szélsőségesek bejelentették: folytatják a támadásokat. (KNA)

Iraki keresztények aggodalma

A bagdadi káld pátriárka helynöke, Slemon Varduni az iraki keresztények aggodalmát fejezte ki, mi lesz Irak és az iraki keresztények sorsa, ha az Egyesült Államok elhagyja az országot, mielőtt a békét helyreállította volna. Iraknak stabilitásra, biztonságra, munkára és a közjót szolgáló politikára van szüksége. Kérdéses, az iraki kormány vajon kézben tudja-e tartani az helyzetet, míg fanatikusok, öngyilkos merénylők, terroristák garázdálkodnak az országban. (KNA)

 

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .