Köszönet az önkénteseknek a Parlamentben

Az elmúlt évek számos természeti katasztrófával is sújtották hazánkat. A katasztrófák áldozatainak segítése számunkra nem csupán anyagi felelősséget jelent, hanem hosszú távú lelkigondozást, támogatást is.Magyarországon a karitásznak több mint nyolcezer regisztrált önkéntese van, és mintegy hétszáz plébániai karitászcsoport végez állandó segítőtevékenységet.


Az önkéntesek egyedülálló szolgálatot teljesítenek, hiszen olyan feladatokat vállalnak, amelyek nem szerepelnek az ellátórendszerben: lakóhelyük környezetében felkeresik az időseket, betegeket, magányosokat, nagycsaládosokat, a társadalom peremére szorulókat. Személyes szolgálatuknak köszönhetően bizalmi kapcsolatot tudnak kiépíteni a rászorulókkal, és a konkrét segítségnyújtáson túl lelki támogatást, a szeretetteljes törődés biztonságát nyújtják a nehézségekkel küzdőknek.

 

E szolgálat elismeréseként Balatoni Monika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára háromszáz karitászönkéntest hívott meg február 6-ára az Országházba, ahol köszönetet mondott a rászorulókért végzett munkájukért.

 

Az önkénteseket Spányi Antal püspök, a Katolikus Karitász elnöke, Écsy Gábor, a szervezet igazgatója és Mádl Dalma jószolgálati nagykövet is elkísérte az ünnepségre.

 

Fotó: Kissimon István

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .