Könyvespolcra: “Éljük az Igét”

A Fokoláre mozgalom alapítójától, Chiara Lubichtól vett idézet azonban rögtön eligazítást ad: Megértettük, hogy a világnak az evangélium gyógyító erejére van szüksége, mert csak az örömhír képes visszaadni számára azt az életet, amely hiányzik belőle. Ezért éljük mi az Élet Igéjét. Sokféle út vezet Istenhez, s bizonyára mindenkit másképpen ragad meg az egyszerű cím mögött megbúvó tartalom.

A szentírási mondatok magyarázatait a világ egymástól távol eső pontjain élő, különböző korú és életállapotú „levélírók”, tanúságtevők tapasztalatai kerekítik ki. A „hétköznapi helyzeteken”  túl drámai fordulatokban bővelkedő személyes sorsok, családtörténetek bontakoznak ki a kötet lapjain – mind azt bizonyítva, hogy az evangélium valóban „létrehozza” azt, amiről szól. Erről beszélt Chiara Lubich két közvetlen munkatársa, Valeria Ronchetti és Giuseppe di Giacomo is, akik a Biblia éve alkalmából megjelent könyv bemutatójára érkeztek Budapestre. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogi karának dísztermében tartottak előadást Bíró László családreferens püspök és Szebik Imre evangélikus püspök, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának elnöke társaságában. Vallomásuk lényege rövid, mégis mindent magában foglal: Mi hittünk a szeretetben. És aki szeret, megérti az Igét…

(Éljük az Igét 1-2., Új Város, Budapest, 2008)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .