Könyvbemutató a Sapientia főiskolán

A könyvbemutató résztvevőit köszöntő Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát elmondta: a szerző az ő megbízásából először csak Kelemen Krizosztom főapáttá választásának nem eléggé ismert körülményeit kezdte kutatni, majd egyre tágasabb összefüggéseket vizsgálva szélesítette ki vizsgálódásának témakörét.

Juliusz Janusz apostoli nuncius a kötet erényeként említette annak érzékletes bemutatását, hogy az akkori férfi és női szerzeteskongregációk lelkiségük és tevékenységük révén milyen nagy erkölcsi és lelki támogatást nyújtottak az első világháború utáni megrázkódtatásokat átélő magyar népnek. Az apostoli nuncius megállapította: „Nem árt szemünk előtt tartani a múlt tapasztalatát, hogy bátorítson minket arra, hogy nagyobb buzgósággal kövessük a megszentelt életet, amely nagyon fontos az egyház életében.” A kötetet Csíky Balázs ismertette az érdeklődőkkel. E munka jelentőségét újszerűsége is jelenti, hiszen a forrásanyag, amelyet a szerző könyvében feldolgozott, a levéltár kutatási rendje szerint alig néhány esztendeje hozzáférhető. Az új kötet ismertetését követően Somorjai Ádám a bencés Rendtörténeti füzetek első tizenkét számát is bemutatta.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .