Komfortosabbá válik a Szent Margit Gimnázium

Persze a perzselő napsütésben miért is kellene a diákoknak a fűtésre gondolniuk? A hideg napok beálltával azonban a korábbiaknál kellemesebb életteret jelentő tantermekben talán majd feltűnik számukra, hogy valamiért még az ötödik, hatodik óra után is élénk a figyelmük, és könnyebben sajátítják el az újabb és újabb ismereteket. A diákok jobb közérzetéhez minden bizonnyal az is hozzájárul, hogy a szünidő alatt kicserélték a falban futó, több mint nyolcvanéves rozsdás csöveket, új kazánok váltották fel a régieket, és korszerű, költségtakarékos működést lehetővé tevő elektromos rendszer szabályozza a tantermek hőmérsékletét.

A fűtési rendszer felújításával párhuzamosan – amelyhez felhasználták a szocialista kormányok által visszatartott, s az Orbán-kormány által utólag kifizetett fejkvóta összegét – megtervezték az iskola uszodáját érintő változtatásokat is. Az átalakítás után használhatóbbá váltak az épület alagsori, illetve magasföldszinti terei, és előkerültek a korábban rejtett építészeti szépségek is. Görbe László igazgatótól megtudtuk: a munkálatok a tervezetthez képest némileg elhúzódnak, de ez nem veszélyezteti a szeptemberi tanévnyitót.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .