Kiszabadultak a Nigériában elrabolt apácák
Fotó: News.va

 

Szabadon bocsátásukról a Fides missziós hírügynökség és a Missio Alapítvány is hírt adott. Január 6-án, szombaton este egy szerzetesnőt engedtek szabadon, majd a következő napon a többieket is. Mindannyian visszatértek a rendházukba. Szerzetes-elöljárójuk elmondása szerint egyikükön sem látszottak fizikai erőszak nyomai.
A szerzetesnők szabadon bocsátását sürgető felhívásokhoz Ferenc pápa is csatlakozott december 17-én, az Úrangyala imádság alkalmával: „Kapcsolódom a nigériai püspökök felhívásához a Krisztus Eucharisztikus Szíve Szerzetes Intézmény hat nővérének szabadon bocsátásáért, akiket egy hónappal ezelőtt raboltak el iguoriakhi rendházukból. Buzgón imádkozom értük és mindazokért, akik ebben a fájdalmas helyzetben vannak: kívánom, hogy karácsonyra végre hazatérhessenek.”
Nem világos az emberrablás oka. „Tudjuk, hogy a Krisztus Eucharisztikus Szíve Szerzetes Intézmény nővérei tagjai annak a globális hálózatnak, amely többek között a nőket sújtó emberkereskedelem és rabszolgává alacsonyításuk ellen küzd” – olvasható a Missio Alapítvány honlapján.
A Fides hírügynökség beszámolt arról, hogy a helyi sajtó szerint az emberrablók húszmillió naira (körülbelül tizenötmillió forintnak megfelelő) váltságdíjat követeltek, de nem fizettek nekik. Johnson Kokumo rendőrparancsnok arról számolt be, hogy a nővéreket egy rendőrségi akció során szabadították ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..