Kicsinységünk nem akadály

Fotó: Veszprémi főegyházmegye

 

Az érsek homíliájában arról elmélkedett, hogy jóra törekvésünkkel hogyan lehetünk – kicsinységünk ellenére – a végtelen Isten ajándékai környezetünk számára. A résztvevők egy-egy rózsafüzér-karkötőt kaptak ajándékba, amelyeket a főpásztor a szentmise végén megáldott.
A szertartás után a főegyházmegyei levelező hittanverseny és rajzpályázat eredményhirdetése következett. A több száz pályázó közül kikerült nyertesek Márfi Gyulától vehették át a Veszprémi főegyházmegye, a Keresztény Szülők Alapítványa és a Szaléziánum Érsekségi Turisztikai Központ által felajánlott díjakat.
Ezt követően a veszprémi vár felfedezésére indultak a találkozó résztvevői. Beleshettek az érsekség borospincéjébe, varrodájába és az ostyasütőbe is. Lemehettek a várhegy gyomrába vájt régi várbörtön mínusz harmadik szintjéig, majd a Tűztoronyból megcsodálhatták a várost és a Balatont.
A Szaléziánum megtekintése során a gyerekek bepillantást nyerhettek a hegedűkészítés és a gyertyamártás rejtelmeibe, illetve történelmi ruhák felpróbálására is lehetőségük nyílt. A Boldog Gizella Főegyházmegyei Gyűjtemény is tematikus tárlatvezetésekkel fogadta az érdeklődőket az érseki palotában, a várbeli templomokban, a kápolnákban és a múzeumban.
Mindezzel párhuzamosan zajlott a főegyházmegyei labdarúgókupa a Davidikum Római Katolikus Középiskolai Kollégium udvarán. A programot lezáró eredményhirdetés és díjkiosztó után Felker Zsolt hitoktatási referens áldásával ért véget a hittanos találkozó, amelyen közel ötszázan vettek részt.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .