Kiálts a szeretetért!

A Pataky téri ősbemutató és a 2006. nyári, Bakáts téri sorozat emlékezetes élmény mindazoknak, akik jelen lehettek. A nyáron a Benczúr Ház szabadtéri színpada lesz tanúja a mű újjászületésének. Miklós Tibor szövegíró-rendező szavai szerint: „Ha a színház hivatása valóban az, hogy jobbítsa, nemesítse közönségét, akkor a darab szerzői és előadói ezzel a munkájukkal tudtak leginkább megfelelni ennek. A mű édesapja temetésének napjától követi végig Gonxha Bojaxhiu – később Teréz nővér, majd Teréz anya – életét, egészen halála napjáig. Megelevenedik a kalkuttai pályaudvar képe, ahol Teréz előtt egy koldus alakjában Jézus Krisztus jelenik meg, hogy átadja neki a „hívás a hívásban” üzenetét, rábízva a nyomorgók, elesettek, haldoklók lelkének megmentését, szenvedésük enyhítését. Látjuk áldozatos munkájának állomásait a nyomornegyedekben, a Tiszta Szív Háza, majd az egyházon belül egy új rend, a Szeretet Misszionáriusai megalapításáért folytatott kitartó küzdelmének stációit, a beteg gyermekek hősies megmentését a háborús Bejrútban, halljuk a Nobel-díj átvételét követő oslói beszédét.”

Jánoskúti Márta jelmeztervező így nyilatkozott az ősbemutató után: „Mint hívő, vallásos ember kitüntetett érdeklődéssel – és bevallom, kétségekkel – mentem el az előadásra, hogy lehetséges-e a zenés színház eszközeivel megmutatni Teréz anya alakjának mélységeit, szépségét. Amit láttam és hallottam, lenyűgözött és magával ragadott. Átszellemült, felemelő hangulatú produkció, mint mű és mint előadói teljesítmény is, beleértve valamennyi szereplőt, élükön Nagy Anikóval, aki minden eddigi csodáját felülmúlva, olyan élménnyel ajándékozott meg, ami az imádság erejével hatott rám.”

A Rock és Musical Színház július 5-én, 6-án, 19 órától mutatja be a darabot (esőnap: július 7.) a Benczúr Ház Szabadtéri Színpadán (Budapest VI., Benczúr utca 27.).

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .