Ki volt Berta Hummel?

Alkotójukról, Berta Hummelről (1909-1946) alig tudott többet a világ, mint hogy Alsó-Bajorország (Massing) szülötte volt, huszonkét éves korában (1931) a ferences nővérek közé lépett, felvette a Maria Innocentia rendi nevet és fiatalon, harminchét évesen tuberkulózis következtében hunyt el.
Az utóbbi években előkerültek korábban készült művei, például 1927-1931 között festett mintegy hatszáz akvarellje, olajképei. A müncheni főiskolát végzett művésznő valójában szenvedett attól, hogy gyermekes porcelánfigurákat, idilli képeket vártak tőle. Különösen jellegzetes figuráinak gyári sokszorosítását ellenezte. Művészi képeit megismerhette már a világ, de életrajzában még sok kérdőjel maradt.

Egy hozzászólás a(z) “Ki volt Berta Hummel?” bejegyzéshez

  1. […] Alkotójukról, Berta Hummelről (1909-1946) alig tudott többet a világ, mint hogy Alsó-Bajororsz… Az utóbbi években előkerültek korábban készült művei, például 1927-1931 között festett mintegy hatszáz akvarellje, olajképei. A müncheni főiskolát végzett művésznő valójában szenvedett attól, hogy gyermekes porcelánfigurákat, idilli képeket vártak tőle. Különösen jellegzetes figuráinak gyári sokszorosítását eleinte ellenezte. Művészi képeit megismerhette már a világ, de életrajzában még sok kérdőjel maradt. […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..