Keresztényellenes erők Pakisztánban

Péntek este indult útjára a gyûlölethullám: a felbőszült muzulmán tömeg egy feltételezett káromló nyomába eredt. Savan Masih keresztény fiatalembert azzal gyanúsították meg, hogy Mohamed prófétát káromolta, őt a rendőrség el is fogta. A gyanúsított apja cáfolja, hogy fia elkövette volna a káromlást. A katolikus közösség vezetője, Sebastian Shaw elítélte az erőszakos támadást, és kérte a kormányt, hogy garantálja a kisebbségek biztonságát. Amíg vannak olyanok, akik a törvények ellenében saját maguk akarnak igazságot szolgáltatni, addig az ártatlan emberek saját otthonaikban sincsenek biztonságban – mondta.

Keresztény és iszlám vallási és politikai vezetők, s maguk a pakisztáni hatóságok is elítélően nyilatkoztak a gyújtogatásról. Asif Ali Zardari elnök kijelentette: a kisebbségek elleni vandál támadások beszennyezik az országról kialakult képet. Rana Sanaullah, Pandzsáb tartomány igazságügyi minisztere ígéretet tett, hogy elfogják a támadókat, és a károsultak öt napon belül kártérítésben részesülnek.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .